Productie uitbesteden bij AP

En hoe wij onze klanten daarmee helpen

Productiecapaciteit vergroten door serieproductie?

Als producent weet je als geen ander dat het produceren van een hoogwaardig product gebaseerd is op een aantal optimaal functionerende processen. Deze processen kun je in eigen hand vormgeven en optimaliseren, maar steeds meer bedrijven kiezen er voor om een deel van de productie uit te besteden. De wens van jullie klant staat voorop, maar past het allemaal nog binnen jullie eigen processen? En kun je aan de juiste mensen komen om dit werk te doen? Is het voor jullie organisatie een overweging waard om over te gaan tot het uitbesteden van de productie? Bij AP is het seriematig produceren van grote hoeveelheden elektrotechnische besturings- en verdeelsystemen een ‘way of life’. Wij hebben de kennis en ervaring in huis en kunnen de capaciteit opschalen. We nemen het proces van A tot Z uit handen.

Wat zijn de voordelen van het uitbesteden van serieproductie?

  • Je hoeft niet op zoek naar productiepersoneel.

  • Bij outsourcing van productie kun je besparen op indirecte kosten, zoals huur, verwarmingskosten en opslag- en voorraadbeheer.

  • Productie uitbesteding biedt veel gemak. Er is één aanspreekpunt waar je terecht kunt voor productie, assemblage en de supply chain.

  • Het inrichten van een serieproductie is een intensief proces waarin veel elementen op voorhand goed afgestemd moeten worden. Hiermee zorg je ervoor dat de productie direct correct van start gaat met een voorspelbare output en onberispelijke kwaliteit.

  • Door ons specialisme bieden we de garantie van constante kwaliteit van ieder afzonderlijk product. Achieving Perfection.

  • Besturingstechniek en energiedistributie

  • Gespecialiseerd in serieproductie

  • ISO gecertificeerd en FEDET kwaliteitslabel

  • Noordelijke roots en onderdeel van Dool Industries

Onze klantenbeoordelingen

Wij danken onze klanten voor hun vertrouwen!
Onze klanten waarderen ons in het laatste kwartaal van 2023 met een 8.2 in ons continue klanttrevredenheidsonderzoek.

Wat is serieproductie bij AP?

Het inrichten van serieproductie op het gebied van elektrotechniek is een intensief proces waarin veel elementen op voorhand goed afgestemd moeten worden. Hierdoor zorgt je ervoor dat de productie direct correct van start gaat met een voorspelbare output en onberispelijke kwaliteit. Het is een proces dat vele facetten kent en waarin wij als AP inmiddels ruime ervaring hebben. Kun je dus wel wat hulp gebruiken bij sommige stappen? Of besteed je de productie liever (gedeeltelijk) uit? Wij nodigen je graag uit voor onze “Tour de Groningen” . In deze tour laten we je graag onze productiefaciliteiten zien en maak je kennis met de mensen “achter de schermen”, die dag in dag uit hun uiterste best zullen doen om jullie producten uiteindelijk zo goed mogelijk af te leveren.

productie uitbesteden

Een greep uit onze opdrachtgevers waar we serieproductie voor uitvoeren:

Servilocker referentiecase AP

Servilocker – onderdeel Autopharma

Serieproductie (voeding) kasten | medisch

VTL Leek referentiecase AP

VTL Leek

Serieproductie schakelkasten | vijzelsystemen

Welke diensten bieden wij?

Uitbesteden aan AP Bij AP is het seriematig produceren van grote hoeveelheden elektrotechnische besturings- en verdeelsystemen in de afgelopen circa 20 jaar onze ‘way of life’ geworden. Tot op de dag van vandaag passen we de grondprincipes van Henry Ford toe voor onze klanten. En kunnen we met recht zeggen dat het een vak apart is. Overweegt jullie bedrijf (een deel van) jullie productie uit te besteden? Uw productie en assemblage is bij ons in goede handen. Ook als u specifieke wensen heeft omtrent het productieproces of uw eindproducten, dan is dit vrijwel altijd toe te passen.

Proces serieproductie uitbesteden en optimalisatie

Meer weten over serieproductie?

Laten we kennis maken!

Serieproductie 1
Maarten Tromp
Client Manager

Artikelen over serieproductie

Remmelt Bakker van Servilocker referentiecase AP

“De garantie kunnen geven dat je een product aanschaft dat 100% veilig en betrouwbaar is, is voor onze klanten, de apothekers, het meest belangrijk.”

Remmelt Bakker, SERVILOCKER

Voorbeeld serieproductie en checklist ontvangen?

Door dit formulier te verzenden, ontvang je onze checklist en updates uit onze nieuwsbrief. Je kunt je altijd uitschrijven als je dat wenst.

checklist serieproductie AP

Veelgestelde vragen

Wat houdt serieproductie bij AP in?2022-07-14T09:05:06+02:00

Bij AP is het seriematig produceren van grote hoeveelheden elektrotechnische besturings- en verdeelsystemen iets wat in ons bloed zit. Wij bouwen niet alleen aftakkasten voor datacenters in serie, maar ook besturingskasten voor bijvoorbeeld de machinebouw. Maar ook systemen die niet in grote hoeveelheden gebouwd hoeven te worden, maar wel herhaaldelijk, vallen bij ons onder serieproductie.

Waarom is het “in serie produceren” van elektrotechnische onderdelen interessant?2022-07-14T09:07:38+02:00

Binnen elektrotechniek gaat het er uiteraard om dat het foutpercentage zo laag mogelijk ligt. Binnen serieproductie is het proces dusdanig in te richten, dat we fouten kunnen elimineren. Er wordt bovendien steeds kritischer gekeken naar kwaliteit, flexibiliteit, aantallen en snelheid van leveren. Serieproductie heeft voordelen op al deze onderdelen.

Waarom je productie uitbesteden en hoe definieer je samen “kwaliteit”?2022-07-14T09:10:10+02:00

Uiteraard is kwaliteit een onderwerp waar in een vroeg stadium over gesproken wordt. Wij maken van het ontwerp een FMEA (Failure Mode Effect Analyses) waarin we in kaart brengen wat het effect van een bepaald kwaliteitsprobleem is, hoe we dit kunnen detecteren tijdens of na assemblage, hoe er getest gaat worden en vooral ook hoe de gegevens vastgelegd gaan worden.

Waarom is versiebeheer essentieel bij serieproductie?2022-07-14T09:15:32+02:00

Binnen AP willen wij in een vroeg stadium samen met de klant een aantal elementen betreffende het versiebeheer vastleggen. We maken afspraken over welke personen van het team een bepaalde wijziging mogen doorvoeren en welke personen deze aanpassingen kunnen accrediteren. Belangrijk is ook dat er een checklist wordt gemaakt van de impact van een verandering, en dat de veranderingen goed gedocumenteerd worden. Registreer vanaf welk moment een aanpassing is doorgevoerd en voer de verandering pas door nadat alles goed getest is. Versiebeheer zorgt zo voor de overzicht en daarmee de benodigde kwaliteit.

Hoe bepaal je de testprocedure?2022-07-14T09:19:19+02:00

We hebben binnen AP een aantal standaard test methoden voor veel voorkomende ontwerpen. Deze methode kunnen we als basis gebruiken om het testprotocol van het ontwerp op te baseren. Daarnaast kunnen wij ook, op aanvraag, extra testmogelijkheden toevoegen aan de standaardprocedures indien gewenst. Een logisch gevolg van de definitie van de wijze van testen is, dat we opleverdocumenten gaan vastleggen. Het test ingevulde protocol is voor de hand liggend, maar welke foto’s maken we en op welke wijze gaan we deze foto’s archiveren? Worden de foto’s opgeleverd samen met het product of blijven de foto’s in het archief bij AP of de klant? En niet onbelangrijk, in welke taal stellen we de opleverdocumenten op en in welk medium? Zaken die we graag samen afstemmen om ook dit soort dingen in één keer goed te kunnen doen. Zo maken we samen productie uitbesteden tot een kracht!

Waarom is AP expert in serieproductie?2022-07-14T09:25:55+02:00

Een absoluut essentieel punt van de gehele productieketen is de kwaliteit van het assemblageteam. Een goed ingespeeld team heeft operators die allemaal een duidelijke rol hebben, elkaars werk kunnen overnemen en die regelmatig checks doen om zeker te weten dat de kwaliteit constant is. Wij leiden de mensen op en houden de kennis op peil, werken nieuwe collega’s in en controleren met regelmaat de kennis van de operators. Het is een top presentatie van het team, om grote hoeveelheden gelijksoortige producten met een constante kwaliteit te produceren. Wij houden dagstarts, stand-up meetings om de juiste sfeer te waarborgen, de kennis te checken en de feedback van de klanten te bespreken. Mijlpalen worden gevierd en de operators worden uitgenodigd om met verbeter voorstellen te komen, alles om het product beter en of sneller te maken. Wij hebben binnen AP een team van zeer ervaren operators en doen er alles aan om dit onderscheidende element vast te houden en te verbeteren.

Wat kan AP allemaal in serie produceren?2022-07-14T09:25:41+02:00

Wij bouwen niet alleen aftakkasten voor datacenters in serie, maar ook besturingskasten en onderdelen voor bijvoorbeeld de machinebouw. Eigenlijk alles wat herhaaldelijk gebouwd (of in elkaar gezet) moet worden. Het hoeft dus niet perse te gaan om grote hoeveelheden! De wens is vooral om herhaaldelijk te leveren en daardoor steeds productverbetering toe te kunnen passen.