Over AP

Een nadere kennismaking

Ons verhaal

AP, opgericht in 2001, is specialist op het gebied van ontwerp en interne assemblage en productie van schakelkasten en laagspanningsdistributiepanelen voor kritieke infrastructuren. Wij zijn gespecialiseerd in efficiënte, flexibele en hoogwaardige assemblage en productie binnen de verschillende markten waarin wij actief zijn. Bovendien zijn wij een innovator op deze markten met flexibele oplossingen van topkwaliteit.

AP heeft ongeveer 80 werknemers en is gevestigd in Kolham, Groningen. Daarnaast hebben wij een verkoopkantoor op Schiphol-Rijk.

AP Nederland Pand in Kolham

Onze klantenbeoordelingen

Wij danken onze klanten voor hun vertrouwen!
Onze klanten waarderen ons in het laatste kwartaal van 2023 met een 8.2 in ons continue klanttrevredenheidsonderzoek.

Over 1

A family of businesses

AP is onderdeel van familiebedrijf Dool Industries, een holdingmaatschappij met activiteiten in Nederland. Het bedrijf bestaat uit Hortilux Schréder, Agrilight en AP en werd opgericht in 1975. Dool Industries heeft zo’n 150 medewerkers in dienst. Het hoofdkantoor is gevestigd in Monster.

Ons partnernetwerk

AP heeft veel partners met wie we intensief samenwerken. Dit zijn niet alleen belangrijke leveranciers, maar ook dienstverlenende partners en experts. Met de juiste partners halen wij de kennis en kunde in huis die ons in staat stelt de meest optimale oplossing te bieden aan onze klanten. Wij zijn er trots op dat wij Siemens Alpha+ Partner, Schneider Professional Panel Builder en partner van Connect4Shore zijn.

Over 2
Over 3

Klanttevredenheid

Achieving Perfection betekent óók dat we onze klanten altijd vragen om de kwaliteit van onze dienstverlening na afloop van een project op verschillende onderdelen te waarderen. Dit doen we met een klanttevredenheidsonderzoek. Momenteel scoren wij een 8,6. Daar zijn we trots op, maar we gaan voor perfectie en blijven ons verbeteren!

Certificeringen

Op alle facetten van technische dienstverlening houdt AP een hoge standaard aan. Daarom laat AP zich beoordelen en certificeren op talrijke vlakken. Voor onze opdrachtgevers betekent dit een extra bevestiging van AP’s deskundigheid en betrokkenheid.

Recente audits:

In oktober 2023 vond de jaarlijkse surveillance plaats van ISO 9001:2015 en ISO 14001:2015. Deze surveillance hebben wij weer met succes doorstaan. Ook hebben we als lid van de federatie paneelbouw in oktober 2023 opnieuw voldaan aan de jaarlijkse controle van het FEDET kwaliteitslabel.

Een greep uit onze certificeringen:

Over 4
Over 5
Over 6
Over 7
Over 8
Over 9

MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen vormt de basis van ons beleid. Het is een kwestie van balans zien te vinden tussen commerciële en economische belangen, onze mensen en het milieu. Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsvoering. Zo streven wij voortdurend naar bijvoorbeeld hergebruik van materiaal. AP ziet het als haar verantwoordelijkheid om de organisatie, capaciteiten en competenties in te zetten voor het bereiken van duurzame oplossingen.

Milieudoelstellingen

AP is gericht op het minimaliseren van de lucht-, water-, en bodemverontreiniging, afval, geluid- en andere hinder. Dit komt tot uiting in de volgende gestelde doelen:

  • voldoen aan de van toepassing zijnde milieuwetgeving zoals gesteld door de plaatselijke, provinciale en landelijke autoriteiten;
  • het werken in en onderhouden van een omgeving en middelen die de milieubelasting zo laag mogelijk houden;
  • een goede relatie onderhouden met overheden en derden zodat inspecties tot een minimum kunnen worden beperkt;
  • op een verantwoorde en vastgestelde wijze omgaan met afval en gevaarlijke stoffen;
  • aanschaf en lease van milieubesparende voertuigen;
  • digitalisering waar mogelijk en vermindering van papierverbruik.
  • AP moedigt collega’s en relaties aan milieu zuinig auto te rijden en heeft elektrische oplaadpunten bij het kantoor.
Over 10
Over 11

AP Academy

Sinds de oprichting van ons bedrijf staan onze mensen centraal; zij zijn onze ‘Advanced People’ en zij vertegenwoordigen onze competenties en maken dagelijks het verschil. Wij vinden het belangrijk om mensen binnen ons bedrijf te boeien en te binden. Er zijn steeds minder mensen met opleiding en kennis van elektrotechniek. Dit is een reden voor ons om medewerkers de kans te geven een opleiding te volgen binnen onze bedrijfsschool: de AP Academy. Daarmee kunnen zij doorgroeien binnen het bedrijf en gaat de kennis binnen ons bedrijf niet verloren.

Meer informatie over de AP Academy? Neem dan contact met ons op.

Sponsoring

Samen groeien met het eerste meidenteam van GHHC

De focus op de toekomst is in twee woorden samen te vatten: Samen Groeien. En laat dat nu net het streven zijn van dit eerste meidenteam van hockeyclub GHHC (Haren, Groningen). Het team is gestoken in mooie teamshirts waarop het logo van AP gedrukt staat.

Over 12

Trotse verhalen over werken bij AP