Besturingskasten voor de molens van E.A.Z. Wind

Ingrediënten voor een prettige samenwerking.

Dé manier om een boerderij van stroom te voorzien? Dat is met een windmolen van E.A.Z. Wind. De windturbines met de kenmerkende houten wieken zijn een groot succes. Het bedrijf groeide in de afgelopen periode enorm. Daarom waren zij op zoek naar een partner voor de elektrotechnische besturingskasten voor hun windmolens. AP voldeed aan alle eisen en bleek ook nog eens om de hoek te zitten. Mooie ingrediënten voor een prettige samenwerking.

Besturingskasten voor de molens van E.A.Z. Wind 1

De uitdaging

Als snelgroeiend bedrijf was E.A.Z. Wind op zoek naar een betrouwbare partner voor de elektrotechnische besturingskasten voor hun windturbines. Ze hadden behoefte aan besturingsoplossingen die betrouwbaar, efficiënt en flexibel zijn, en die voldoen aan de sterkste kwaliteitsnormen en technische specificaties. Bovendien waren zij op zoek naar een partij die de kennis in huis heeft. Bij AP zijn wij sterk in het produceren van seriematige kasten, om in de One Piece Flow gedachte te kunnen produceren.

Hoe het begon

Aard Duivenoorden, grondlegger van E.A.Z. Wind: “Allereerst was ik verbaasd hoe dicht wij bij elkaar zaten (1.9 km via de weg, 1 km hemelsbreed), gewoon op steenworp afstand. Het voelde als een fijne aanvulling bij de start van onze zoektocht, dat specifieke kennis om de hoek te verkrijgen is. Vooral het eerste contact met Maarten voelde heel goed en welkom.” Maarten Tromp is Client Manager bij AP en vult Aard aan: “AP had de kennis in huis om het product door te ontwikkelen. Daarnaast nam AP het werk uit handen. Met name op het gebied van supply chain, waar momenteel echte uitdagingen zitten en AP de mogelijkheden heeft om de zaken beter voor E.A.Z. Wind te kunnen organiseren.”

“Samen zorgen voor stabiele groei, daar draait het om.”

Aard Duivenoorden, E.A.Z. Wind

In welk opzicht versterken beide bedrijven elkaar?

“Bij E.A.Z. Wind zijn wij echt in beweging. Je hebt veel creativiteit nodig om innovatie te bedrijven. Dat betekent dat kennis breder gedragen moet worden en je zelf als bedrijf de focus gaat leggen”, geeft Aard aan. “Een schoenmaker blijft bij zijn leest en ik vind dat AP dit heel goed doet. Daarnaast geven jullie de grenzen ook heel goed aan van wat wel en niet kan, in plaats van overal ja op te zeggen. De helderheid in communicatie en verwachtingen zorgt ervoor dat AP een echt verlengstuk is van onze business. We versterken elkaar en het is echt de juiste fit.”

Maarten voegt toe: “Bij AP zijn wij sterk in het produceren van seriematige kasten en het liefste een x-aantal per week om in de One Piece Flow gedachte te kunnen produceren. Dit is het mooiste met klanten die in de groei fase zitten, hierbij is er technische kennis, snel schakelen en toch wel wat lastige situaties om samen te tackelen en samen te groeien naar een stabiele fase. Deze ontwikkeling gaat E.A.Z. Wind nu door en met onze expertise kunnen wij hen erg goed helpen, met de meest uiteenlopende en lastige situaties.”

Besturingskasten voor de molens van E.A.Z. Wind 2
Aard en Maarten

Hoe zien jullie samenwerking in de toekomst voor je?

“Over vijf jaar zijn we nóg verder met de invulling van het partnership tussen de beide bedrijven en op basis van dat vertrouwen, samen zorgen voor stabiele groei en een optimale efficiëntie op de transparante manier die we nu al van elkaar gewend zijn”, zegt Aard. Maarten vult Aard aan: “De kast door ontwikkelen en elkaar op alle fronten kunnen ondersteunen en helpen om het echte partnership te tonen. Elkaar helpen in moeilijke situaties en samen zorgen voor een stabiele en forse groei.”

Zonder vertrouwen en transparantie geen succes

De mensen op de onderstaande foto zijn de mensen die bijdragen aan het organisatorische succes. Verschillende disciplines werken dagelijks samen: van (strategische) inkoop tot projectmanagement en engineering. Het team is het er unaniem over eens: zonder vertrouwen en transparantie, geen succesvol project. Esther, Peter, Jacob, Aldert, Wouter, Maarten, Aard, Leendert en Grieta vormen een fijn team!