08 juli 2020

Collega in beeld: Sandra gaat voor kwaliteit

Sandra Elzen-Nobbe is een perfectionist in hart en nieren. En dat komt goed uit, want voor het werk dat zij doet is het streven naar perfectie een absolute must. In dit interview geeft zij ons een kijkje in de kwaliteitskeuken.  

Wat doe je binnen AP?

‘Mijn werk omhelst Kwaliteit, Arbo en Milieu. Voluit heet mijn functie KAM-Coördinator. Daar komt van alles bij kijken, zoals het onderhouden van onze certificaten zoals UL, CSA en ISO. En sinds 2019 voeren wij ook het FEDET kwaliteitslabel. Daarnaast houd ik mij bezig met het afhandelen van ontvangen klachten, zowel intern als extern. En het optimaliseren van de processen en de borging van die processen: waar komen ze te staan hoe zorgen we ervoor dat ze goed vindbaar zijn?’

Wat is het belang van kwaliteitsbewaking binnen onze organisatie?

‘De kwaliteitsbewaking is van zeer groot belang binnen AP. Alles staat of valt met kwaliteit voor onze klanten. Wij leveren oplossingen aan onze klanten die worden toegepast binnen kritische infrastructuren. Dan wil je de klant natuurlijk een goed product bezorgen, waarbij er geen twijfel hoeft te bestaan over de kwaliteit. We dragen niet voor niets ‘Achieving Perfection’ uit.’

Neem ons eens mee in jouw werkdag…

‘Mijn werkdag begint zo rond kwart voor 8. Dan start ik mijn systeem op en onder het lezen van de e-mail eet ik even mijn ontbijt en drink ik een kopje thee. Zo begin ik op een rustige en ontspannen manier mijn dag. Dan nemen we met het team de komende week door en bespreken wat we die dag op de planning hebben staan. Zo behandel ik zaken die te maken hebben met afkeur, uitval en klachten en coördineer ik acties met betrekking tot de RIE, interne en externe audits. Af en toe komen er ook wel ad hoc zaken bij onze afdeling binnen die direct actie nodig hebben. Dan gaat de planning aan de kant en pakken we met elkaar het betreffende issue aan.’

Wat zou je willen verbeteren binnen AP?

‘Ik zou het leuk vinden om eens een keer een soort job roulatie te doen. Om te ervaren waar mijn collega mee te maken heeft om me beter te kunnen verplaatsen in diegene zijn uitdagingen en issues waar hij of zij dagelijks mee te maken heeft. Dit niet zozeer om míjn werk makkelijker te maken, maar ik denk wel dat het kan bijdragen aan een stuk begrip voor elkaars issues en problemen op dagelijkse basis.’

Wat vind je het leukst aan de inhoud van je job?

‘Het leukste aan mijn job is wel de diversiteit. Er is eigenlijk geen dag hetzelfde. Je moet als KAM-Coördinator flexibel met je planning om kunnen gaan en af en toe betekent dat dat je je werk moet laten liggen en je moet focussen op een urgent thema. Dit zorgt er natuurlijk voor dat je je `s morgens bedenkt: goh ik heb een lege agenda, mooi tijd om iets te kunnen doen voor de lange termijn. En dat je een half uur later met weer heel andere zaken bezig bent.’

Wat vind je leuk aan AP als werkgever?

‘Wat ik leuk vind aan AP is de informele laagdrempelige sfeer. Het is hier letterlijk no nonsense. De voorzichtige trots die we samen hebben op het bedrijf is iets wat we denk ik best wat vaker mogen uitdragen. Ook al zijn wij bescheiden Groningers.’

Collega in beeld: Sandra gaat voor kwaliteit 1
Sandra Elzen-Nobben, onze KAM-coördinator