04 februari 2022

Turbulente tijden voor Inkoop

Carlo van Sloten over zijn rol als Inkoper

Dat het werkveld van een Inkoper in deze tijd behoorlijk onstuimig kan zijn, zal niemand verbazen. Onze afdeling Inkoop organiseert niet alleen de supply chain in samenwerking met onze zusterbedrijven Hortilux Schréder en Agrilight, maar natuurlijk doen we dit ook voor al onze andere klanten. En we gaan tot het uiterste om onze zaakjes perfect voor ze op orde te hebben. Onze collega Carlo vertelt over zijn rol als Inkoper.

Voor welke uitdagingen staan jullie als afdeling?

“Een grote uitdaging van het afgelopen jaar en zeker ook voor dit jaar, zie ik toch in de levertijden van de grondstoffen en de vertragingen die ontstaan in de gehele logistieke keten.”

Wat doet dat met jouw sentiment?

“Ik heb het over het algemeen prima naar mijn zin, ook in tijden waarin de beschikbaarheid van grondstoffen niet meer zo vanzelfsprekend is. De stress levels worden door alle drukte en hectiek wel af en toe behoorlijk op de proef gesteld, hoor. Gelukkig hou ik van een beetje dynamiek in mijn werk en vinden we vaak weer nieuwe oplossingen om zo goed mogelijk aan de vraag van onze klant te kunnen voldoen.”

Waar word jij blij van in je werk?

“Wat mij altijd weer een goed gevoel geeft is dat door de vele ‘hick-ups’ waar je binnen de inkoop dagelijks mee te maken hebt, je toch vaak een passende oplossing weet te vinden. In samenwerking met leveranciers en collega’s. Daar krijg ik wel positieve energie van.”

Hoe kijk je naar de toekomst, samen met je collega’s?

“Als Inkoopafdeling blijven wij ons doorontwikkelen, waarbij verdere automatisering iedere dag aan de orde is. Zo koppelen we onze systemen steeds meer met die van onze leveranciers. Het verfijnen van onze inkoopprocessen is een continu proces en ook dat is een mooie uitdaging voor ons als afdeling.”

Turbulente tijden voor Inkoop 1
Carlo van Sloten