02 maart 2018

Stroomvoorziening naar laadpunten slim georganiseerd

Elektrisch rijden in de lift

Stroomvoorziening naar laadpunten slim georganiseerd 1
We zien het gebeuren. Het aantal elektrische auto’s groeit in hoog tempo. Daarmee ook de vraag naar het faciliteren van elektrische oplaadpunten bij parkeervoorzieningen in beheer. Hoe kan de inrichting zo efficiënt en goedkoop mogelijk worden georganiseerd?

Actief Power EV-management
AP geeft u advies en produceert de besturingssystemen en energie verdeelinrichtingen. U kunt uw gehele elektrische installatie onderbrengen in één centrale regelkast. Deze regelkast krijgt één voedingsaansluiting. Uitbreidingen in een bestaande verdeler zijn niet nodig. Daarbij kan de capaciteit van de hoofdvoeding 4 tot 8 maal lager zijn dan de totale capaciteit van de opgestelde laadpunten. In de hoofdvoeding is een energiemeting opgenomen, zodat het totaal opgenomen vermogen automatisch begrenst kan worden op zijn maximale toegestane (instelbare) capaciteit. Dit noemen wij Actief Power EV-management.

Het gaat dus om een slim, modulair en centraal systeem dat de stroomvoorziening naar alle beschikbare laadpunten regelt. Het modulaire laadplein stemt de stroomtoevoer af op de real-time reisbehoefte van de berijder en de eigenschappen of laadprofiel van de auto.

Wij zijn op continue basis bezig met toepassingen waar de infrastructuur kritisch is en het simpelweg altijd moet doen. Neem gerust contact met ons op voor meer advies rondom dit thema.