06 mei 2020

Davey liep mee als stagiair Technische Bedrijfskunde

Wachttijden in beeld

Davey liep mee als stagiair Technische Bedrijfskunde 1

Davey Kruit ging vorig jaar bij AP aan de slag als derdejaars stagiair Technische Bedrijfskunde aan de Hanzehogeschool.

Wat houdt jouw stageopdracht binnen AP in?

“Mijn stageopdracht gaat over wachttijden in ons productieproces. Het verkorten van levertijden helpt onze klanten om concurrentievoordeel te kunnen bieden. Ook op dat vlak probeert AP de perfectie na te streven voor haar opdrachtgevers. Aan mij de schone taak om een advies te leveren in de vorm van een adviesrapport.”

En… Wat komt er uit je onderzoek naar voren?

“Ik heb onderzocht wat een mogelijke reden zou kunnen zijn voor die langere wachttijd. Het viel mij op dat de gestelde wachttijden in een drukkere periode minder makkelijk worden gehaald. AP is continu bezig met het verbeteren van haar processen. Dat hoort ook echt bij dit bedrijf. Zo zijn zij ver op het gebied van QRM (Quick Response Manufacturing). Aan mij de eer om iets van de bezettingsgraad te onderzoeken en te rapporteren. De traditionele manier om kosten te besparen in het productieproces is een bezetting van 100% om maximaal te kunnen produceren. 

Wat zijn je aanbevelingen?

“Mijn aanbevelingen zijn erop gericht om de bezettingsgraad op sommige plekken te wijzigen en niet op de volledige 100% te zetten. Door deze ingreep verloopt het gehele proces nog soepeler en is er minder stress op de werkvloer. En natuurlijk gaan we voor die blije klanten… Achieving Perfection!”

 Wat ga je volgend jaar doen?

“Mijn plannen voor volgend jaar zijn om mijn laatste jaar af te ronden. Ik moet nog een half jaar aan vakken volgen en daarna mag ik gaan afstuderen. Ik heb een ontzettend fijne tijd gehad bij AP en ik ben goed begeleid gedurende het hele traject. Wat ik leuk vind is dat AP ook echt iets doet met dit onderzoek. Je kunt hier dus echt het verschil maken. Een project om straks met trots op terug te kijken!”