14 februari 2022

Hou Yuan rondde haar stage af

Ontwerp applicatie

Er lopen weer diverse studenten rond bij AP, om ervaring op te doen binnen uiteenlopende vakgebieden. Wij zijn ontzettend blij met onze stagiairs. We laten ze graag kennis maken met ons bedrijf en het is bovendien iedere keer een mooie kans om ook iets te leren van deze nieuwe talenten. Alweer zo’n fijne student die onlangs haar stage bij AP afrondde is studente Hou Yuan Ng. Zij is 21 jaar en studeert Elektrotechniek in de afstudeerrichting Sensortechnologie aan de Hanzehogeschool in Assen. Haar project in het afgelopen jaar omvatte het ontwerpen van een nieuwe applicatie die stroomverdeler units helpt te ontwerpen. We geven je graag een inkijkje in haar opdracht en het resultaat ervan.

Hoe ben je te werk gegaan?

“Ik analyseerde de huidige situatie. Ik heb geprobeerd het probleem te begrijpen en samen met de collega’s van AP vastgesteld wat er van de nieuwe applicatie wordt verlangd. Ik onderzocht wat mijn mogelijkheden zijn bij het ontwikkelen van een nieuwe applicatie en heb de meest geschikte optie gekozen om de applicatie te maken. Na het maken van de applicatie testte ik hoe goed de applicatie presteert en of de collega’s van AP tevreden zijn met de nieuwe applicatie of niet.”

Wat ben je onderweg tegengekomen?

“Behalve het feit dat ik niet wist hoe ik moest programmeren, was de grootste uitdaging waar ik voor stond het niet kunnen gebruiken van een gestandaardiseerd databasebeheersysteem. Dus maakte ik mijn eigen systeem op basis van SQL-databaseprincipes. De database is een ontzettend belangrijk onderdeel van mijn applicatie.”

Wat was het resultaat van je opdracht?

“Een nieuwe applicatie die potentie heeft om een oudere ontwerptool te vervangen. De nieuwe applicatie bewees dat het opnieuw ontwerpen de helft van de tijd kan kosten dan in de oude situatie. De tijd die nodig is om materialen bij te werken wordt hiermee ook aanzienlijk verminderd. Collega’s die de app hebben gezien, zijn er ook erg blij mee en zien er potentie in.”

Wat is je het meest bijgebleven aan je stage bij AP?

“Wat me zal bijblijven is het gevoel van voldoening na afloop van dit project. Ik kwam bij AP terecht zonder veel programmeerervaring, maar toch slaagde ik erin een ietwat geavanceerde applicatie te maken die tot op zekere hoogte werkt. Ik vond het een leuk project en ik zal in de toekomst zeker toepassen wat ik heb geleerd in mijn toekomstige projecten.”

Hou Yuan rondde haar stage af 1

Wat vond je positief aan je stage en waar lagen de verbeterpunten?

“Ik vond het erg leuk dat ik dingen op mijn eigen en op mijn eigen manier kon leren over elk aspect tijdens een stage. Tijdens deze stage heb ik veel nieuwe vaardigheden geleerd en heb ik uit eerste hand ervaring opgedaan met het vertalen van klanteisen naar technische eisen. Dat laatste is iets wat ik persoonlijk wil verbeteren; beter leren communiceren en de wensen van de gebruikers vertalen naar technische eisen, zodat wat ik maak beter aansluit bij de gebruikers.”

Wat ga je hierna doen?

“Ik hoop nieuwe vaardigheden te blijven leren en mezelf toe te passen in persoonlijke projecten en mijn opleiding aan de Hanzehogeschool voort te zetten.”