24 augustus 2020

Sponsoring bij AP: nèt even anders

Medewerkers in de spotlight

AP zou AP niet zijn, als ook het sponsorbeleid niet een tikkeltje eigenwijs was. Ieder kwartaal sponsoren wij een vereniging of activiteit van één van onze medewerkers. Want wie in zijn vrije tijd een steentje bijdraagt aan een betere samenleving, zetten we graag in de spotlight. Of je nu bij ons in dienst bent of via een uitzendorganisatie verbonden bent aan AP, iedereen kan in aanmerking komen. Er zijn zeker geen grote bedragen mee gemoeid, maar een klein steuntje in de rug kan voor een club al een groot gebaar zijn.

Criteria

Aanvragen moeten natuurlijk wél aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moet je als medewerker een actieve rol hebben binnen de vereniging, zoals bijvoorbeeld het coachen van een team, zitting hebben in de evenementencommissie, een bestuursfunctie bekleden of iets doen op het facilitaire vlak.

Het project van Lukas

Lukas Jansen werkt ruimt vier jaar bij AP en is Productie Planner. In zijn vrije tijd mag hij graag klussen en is hij actief binnen een hengelsportvereniging, zijn buurtvereniging en neemt hij deel aan werkgroepen voor broedvogelmonitoring en steenuilen. Lukas: ‘mijn sponsoraanvraag ging om het thermisch verzinken van de enorme schommel die in onze wijk staat. Binnen de buurtvereniging Steenakkershoek in Rolde doe ik de ledenadministratie en ben ik penningmeester. Het is doorgaans een zeer actieve vereniging, maar door de ‘coronatijd’ hebben we dit jaar helaas nog geen activiteit door kunnen laten gaan. In onze wijk staan diverse speeltoestellen. Ze zijn eigendom van de gemeente, maar onze buurtvereniging doet het onderhoud en draagt bij als er iets vervangen of gerepareerd moet worden. De schommel in kwestie staat er dankzij AP weer tip top bij. En zoals je ziet beleven niet alleen de kinderen hier weer veel plezier aan. Ik vind het uitermate sympathiek dat AP op deze manier met sponsorgeld omgaat en moedig mijn collega’s op de werkvloer aan om ook een aanvraag voor hun club te doen.’

Sponsoring bij AP: nèt even anders 1
Lukas op de vernieuwde schommel. Foto: Mitsuko Fliervoet