17 juni 2021

Spil in de organisatie

Interview met Peter Alserda

Misschien herken je hem uit de video’s die we af en toe delen via de socials. Onze commerciële man Peter Alserda is daar geknipt voor – vinden wij – en is er ook altijd voor in om mee te doen. Een interview met Peter, die samen met zijn collega’s de binnendienst van AP vertegenwoordigt.

Vertel eens wat meer over jezelf…

“Ik ben 57 jaar jong en ik woon samen met mijn vriendin Attie in het historische stadje Appingedam. Ik ben er geboren en getogen en ik noem mijzelf dan ook een echte Damster. Mijn vader had een kapperszaak, midden het centrum van Appingedam. Het ondernemen en commercieel denken en handelen is mij dan ook met de paplepel ingegoten. Mijn grootste hobby is volleybal. Een aantal jaren speelde ik op een redelijk niveau. En ik speel nog steeds. Onze veelal veel jongere tegenstanders zien ons in de competitie op eerste klasse niveau vaak als “oude gasten”, waarvan ze makkelijk denken te kunnen winnen. Maar je raadt het al….. Daarnaast tennis ik graag. In mijn vrije tijd maak ik verder graag verre reizen. Op één van mijn reizen heb ik Attie ontmoet. Dat was in Guatemala. Ik mag altijd graag vertellen dat ik mijn vriendin ontmoet heb in Guatemala, hoewel ze deel uitmaakte van ons reisgezelschap en ‘gewoon’ uit de stad Groningen komt.”

Hoe ben je met AP in contact gekomen?

“Ik heb altijd functies als commercieel medewerker binnendienst gehad. Ik ben begonnen in de gips en vervolgens in de isolatie. Door bedrijfsbeëindiging van het isolatiebedrijf moest ik op zoek naar een nieuwe baan. Ik zag een boeiende functie bij AP en werd hier aangenomen. Ik werk nu 3 jaar in deze functie en het bedrijf voelt nog steeds als een warm bad. Het is een veelzijdige baan waarin je aan het begin van een nieuwe werkdag niet weet wat er allemaal gaat gebeuren. Dit brengt soms veel hectiek met zich mee. Vaak geeft het veel voldoening wanneer je aan het eind van de dag aan alle verwachtingen hebt kunnen voldoen.”

Spil in de organisatie 1
Peter Alserda

Waar ben dagelijks zo druk mee?

“Als commercieel medewerker binnendienst ben ik het aanspreekpunt voor de klanten op het gebied van energieverdelers. Het maken van offertes, verwerken van opdrachten, bespreken van leverdata behoren onder meer tot mijn taken. Kortom: ik ben de spil in de organisatie. Ik sta continue in contact met onze accountmanagers en technisch adviseurs in de buitendienst en stem veel af met onze engineers, planners en uiteraard onze logistieke afdeling. Ik weet wat er speelt in de markt en ken de specifieke wensen van onze klanten. Door klanten op de juiste manier te bedienen, zorg ik voor vertrouwen en bouw ik mee aan een duurzame relatie richting de toekomst.”

Waarom denk je dat AP en jij een goede match zijn?

“Het commercieel denken en doen, dat zit mij in het bloed. Ik probeer mij altijd te verplaatsen in onze klanten. Je bent daarmee een samenwerkingspartner in plaats van alleen maar een leverancier van een product. Dit geeft vervolgens weer mogelijkheden om gezamenlijk nieuwe interessante projecten aan te gaan.”

Wat is jouw toegevoegde waarde?

AP is een technisch bedrijf met goed gekwalificeerde technische medewerkers. Deze medewerkers vullen dit met hun technische knowhow op een geweldige manier in. Mijn toegevoegde waarde is de persoonlijke touch en de commerciële kwinkslag. Naar mijn idee belangrijke elementen in ons streven naar perfectie. En mijn collega’s delen die mening gelukkig.”

Ben je door het verhaal van Peter geïnspireerd geraakt en ben je nieuwsgierig naar mogelijkheden en vacatures binnen ons bedrijf?
Check dan onze Werken bij AP pagina.