01 februari 2021

Sander: ‘ik ben nogal nieuwsgierig aangelegd’

Interview met onze Proces Engineer

Je kunt hem midden in de nacht wakker maken voor het oplossen van complexe vraagstukken. Sander kijkt met een kritische blik naar hoe het werk binnen AP efficiënter en optimaler kan worden georganiseerd. Hoogste tijd voor een interview met onze ambitieuze Proces Engineer.

Stel jezelf eens voor…

“Mijn naam is Sander Roelfsema, ik ben 25 jaar en ik woon samen met mijn vriendin in de mooie stad Groningen. In mijn vrije tijd ben ik graag en vaak sportief bezig door te fitnessen, of te wandelen in de natuur. Daarnaast mag ik graag reizen en nieuwe landen/plekken bezoeken over de hele wereld. Lezen is ook iets wat ik graag doe om mijn kennis te vergroten en te ontspannen.”

Welke studie heb je gedaan?

“Ik ben begonnen met de opleiding Technische Bedrijfskunde en vervolgens heb ik nog de masteropleiding Technology and Operations Management gevolgd. Ik ben nogal nieuwsgierig aangelegd en ik het fijn om mijzelf te blijven ontwikkelen en nieuwe dingen te leren. Op dit moment ben ik bezig met de green belt opleiding Lean Six Sigma. Het mooie aan die opleiding is, dat ik de opgedane kennis direct kan toepassen binnen AP en daarmee onze processen structureel kan verbeteren.”

Altijd al in dit vak terecht willen komen?

“Vanaf het moment dat ik begon met de opleiding Technische Bedrijfskunde aan de Hanzehogeschool, vond ik het al interessant om complexe vraagstukken op te lossen die mij uitdagen. Dit kunnen zowel operationele als strategische vraagstukken zijn. In mijn huidige functie ben ik erg gevarieerd bezig waarin dan ook geen dag hetzelfde is. Het leuke aan mijn huidige functie is dat ik continue bezig ben om voor mijzelf en anderen het werk zo efficiënt en eenvoudig mogelijk te organiseren, waardoor iedereen zijn capaciteiten optimaal benut worden.”

Wat doe je precies binnen AP?

“Binnen AP ben ik nu ongeveer anderhalf jaar werkzaam als Proces Engineer op de afdeling PPO. PPO staat voor proces en product ontwikkeling, waarbij ik mij bezig hou met van alles en nog wat, waaronder het coördineren van commerciële projecten, het uitvoeren van proces audits, het doorvoeren van een nieuwe strategie en het optimaliseren en uitdenken van processen.
Wat ik erg fijn vind binnen AP is de vrijheid die je krijgt en de mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, zowel op persoonlijk vlak als vakinhoudelijk. In de afgelopen anderhalf jaar heb ik veel geleerd, waarbij ik vanaf het begin gelijk betrokken ben geraakt in meerdere interessante projecten om zo de medewerkers en de bedrijfsvoering te leren kennen. Daarnaast heb ik recent samen met een collega Proces Engineer de verantwoordelijkheid gekregen om een organisatieverandering te coördineren, wat ik als een mooie uitdaging ervaar. Dagelijks werk ik veel samen met medewerkers vanuit verschillende disciplines en daardoor kan ik zaken ook vanuit diverse perspectieven bekijken. Van die inzichten leer ik veel.”

Zou je ook zaken anders willen zien?

“Zelf vind ik het belangrijk om regelmatig projecten te evalueren en daar leerpunten uit te halen. Alleen op die manier kun je jezelf steeds verbeteren. Ik zie het als een belangrijke taak en probeer mijn collega’s te stimuleren om kritisch te zijn op hun eigen werk. Hierin is al een mooi begin gemaakt maar hier ligt ook zeker nog genoeg ruimte voor verbetering.”

Wat wil je leren binnen jouw vakgebied in de nabije toekomst? En hoe gaat AP je daarbij helpen?

“In de toekomst zou ik mijzelf graag verder ontwikkelen tot Operations of Supply Chain Manager. Vanuit mijn huidige rol als Proces Engineer heb ik daarin al mooie stappen kunnen maken op zowel persoonlijk als vakinhoudelijk gebied. Uiteraard heb ik voor mezelf nog wel een aantal ontwikkelpunten, maar daarin krijg ik binnen AP alle ruimte voor om aan te werken.”

Sander: 'ik ben nogal nieuwsgierig aangelegd' 1
Sander Roelfsema