Vermogenverdelers voor het grootste zonnedak van België

Een energietransitieproject uitgelicht

Vermogenverdelers voor het grootste zonnedak van België 1

Een grote partij in de markt van energietransitie met vestigingen in Nederland en België levert voor bedrijven, woningcorporaties en landeigenaren een totaalpakket op het gebied van zonne-energie. Van subsidieaanvraag, vergunningen en financiering tot aan realisatie en ingebruikname wordt voor de klant verzorgd. AP leverde voor hen de vermogensverdelers voor een omvangrijk zonnedak project in België.

AP is producent van vermogensverdelers tot ca. 4000A. Wij hebben ruime ervaring en referenties in engineering en productie van vermogensverdelers voor zonnepanelen op daken of zonnevelden. In Kolham (Groningen) hebben wij een geolied engineering- en inkoopapparaat. Dat brengt flexibiliteit met zich mee. AP heeft daarnaast een eigen CNC-freesmachine waarmee alle bewerkingen aan de behuizing van de verdelers flexibel en snel gedaan kunnen worden. Daarmee is een snelle levertijd gegarandeerd.

Het project

In dit project werd er een dakoppervlak van 100.000m2 aan zonnepanelen gelegd en daarmee is het het grootste zonnedak in België. De nieuwe zonnepanelen zullen jaarlijks 10.000 MWh produceren, wat overeenkomt met het energieverbruik van 2.900 gezinnen. De opdrachtgever wilde een bijdrage leveren in de reductie van CO2 (4.600 ton per jaar) en daarnaast een enorme kostenbesparing realiseren. Aan AP de eer om 12 vermogensverdelers te leveren, uitgevoerd met een 630A-4P (800VAC) lastschakelaar en de afgaande groepen uitgevoerd met zekeringen. Het voordeel van dit hogere voltage is dat er besparingen gerealiseerd kunnen worden op het vlak van bekabeling in het veld, wat voor het verlagen van de terugverdientijd interessant is.

Vermogenverdelers voor het grootste zonnedak van België 2

Resultaat

AP is in staat om projecten in 800VAC volgens afspraak en binnen de gestelde termijn te kunnen realiseren en flinke kostenbesparingen op het gebied van bekabeling in het veld te bewerkstelligen. Een mooi traject waar we met trots op terug kijken. Wil je meer informatie over wat AP kan betekenen op het gebied van vermogensverdeling binnen zonne-energieprojecten? Neem dan contact op met onze Klantenservice, via sales@apnederland.nl.