02 februari 2023

Uniek scheepvaartproject

Klantverhaal Piet Brouwer Elektrotechniek

Een bijzonder project voor AP! Onze opdrachtgever Piet Brouwer Elektrotechniek verzorgt in opdracht van Royal Bodewes de elektrische installatie voor een schip van rederij Scotline. Het schip in kwestie wordt gebouwd op de werf van Royal Bodewes. AP verzorgt – samen met Radio Holland – de scheepsdeskconsole voor dit schip. Dit is de lessenaar in het centrale deel in de brug waarin alle apparatuur zit om het schip te besturen. Een lessenaar van zo’n 5,50 meter breed en ruim 1.300 kilo zwaar.

Uniek scheepvaartproject 1

Over Piet Brouwer Elektrotechniek

Zorgen voor betrouwbare elektrotechnische installaties. Dat is wat Piet Brouwer Elektrotechniek al jaren succesvol doet. Dit mooie bedrijf dat is gevestigd op Urk, waar de mensen ‘gewoon’ doen wat ze beloven, is actief in de beroepsvaart, luxe jachtbouw, industrie en de levering van complete energieoplossingen. Wat klein begon in 1961 is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevend elektrotechnisch installatiebedrijf, dat met zo’n 100 medewerkers wereldwijd opereert.

Aanleiding voor samenwerking

Piet Brouwer Elektrotechniek heeft alles in huis: een eigen ontwerpafdeling, engineering, management, panelenbouw en een groot magazijn. Een platte organisatie met korte lijnen tussen ontwerp en uitvoering. Vanwege de grote groei van het aantal projecten, is het voor hen belangrijk dat er kwalitatieve en betrouwbare leveranciers zijn die deelprojecten kunnen overnemen. Toevallig kwamen beide bedrijven met elkaar in contact en van het één kwam het ander. Mede vanwege onze locatie, werd AP gevraagd om niet alleen de inbouw van de lessenaar te verzorgen, maar ook het maken/installeren van een hoofd verdeelbord.

Het project

De opdracht kwam bij AP binnen via onze Accountmanager Maarten, het project werd vervolgens intern opgepakt door Projectmanager Aldert, onze Engineer Willem en Werkvoorbereider Nancy. Ter plekke stelden de betrokkenen vast wat de meest logische indeling zou moeten worden, in overleg met een medewerker van Piet Brouwer Electrotechniek. De werkzaamheden werden uitgevoerd door Peter en Nico, onze ervaren Elektrotechnische Monteurs. Ook Radio Holland, die verantwoordelijk is voor de installatie van navigatie- communicatie- en radarapparatuur, werd hierbij betrokken. Aldert Postma, Projectmanager vanuit AP: “Het project vergt perfectie en flexibiliteit. In zo’n traject kun je je geen fout permitteren. Door een goede samenwerking met diverse partijen, kwamen we tot een mooi resultaat. Eén om trots op te zijn. AP heeft alle werkzaamheden dusdanig geregistreerd, dat we eventuele volgende exemplaren op exact dezelfde wijze kunnen opleveren.”

“Dit project vraagt om een goede samenwerking tussen diverse partijen én perfectie en flexibiliteit van onze mensen.”

Aldert Postma – Projectmanager

Het vervolg?

Nadat Radio Holland de navigatie- communicatie- en radarapparatuur heeft geïnstalleerd, wordt de lessenaar vervoerd naar de werf. Daar plaatst men de unit in één geheel op de juiste plek. De medewerkers van Piet Brouwer Elektrotechniek ronden hier alle overige werkzaamheden af.

Uniek scheepvaartproject 8