VTL Leek 1

Van koekjesfabriek tot dierentuin, van industriële bedrijven tot grote en kleine ondernemers in de agrarische sector: elke klant is belangrijk voor onze opdrachtgever VTL Leek. Een technisch goed onderlegd bedrijf, dat in staat is over de hele wereld hun zelf ontwikkelde vijzelsystemen te verkopen. VTL koos AP als samenwerktingspartner voor de serieproductie van de schakelkasten die deze vijzelsystemen besturen. Meer weten over hoe wij klanten helpen met hun serieproductie? Lees hier hoe we dat binnen AP aanpakken.

Over VTL Leek

Dit bedrijf ontwikkelt en produceert installaties voor de handling van bulkmaterialen in de agrarische en de industriële sector. Zij voeren een complete productlijn op het gebied van vijzel- en opslagmaterialen. VTL Leek heeft vestigingen in Nederland en Duitsland en heeft zo’n 25 mensen in dienst. Ze leveren het meest aan klanten in Nederland, Duitsland en België, maar daarnaast ook in Japan, de Verenigde Arabische Emiraten (Dubai), Oostenrijk, Polen en Rusland. “Onze kracht zit ‘m in onze technische expertise”, aldus Johan Kalfsbeek, Inkoopmanager. “Niet alleen onze teken- en engineeringsafdeling, maar ook ons verkoopteam, onze monteurs en productiemedewerkers ademen techniek. Daar waar nodig kunnen wij ondersteuning bieden. En wanneer wij voor een uitdaging staan, hebben we de mogelijkheid om eerst intern alles uitvoerig te testen, alvorens een systeem wordt verkocht.”

“Wij waren op zoek naar een partij die past bij ons DNA en die gewoon goede schakelkasten in serie kan bouwen”

Waar zat de uitdaging in om de productie uit te besteden voor schakelkasten?

“Wij waren op zoek naar een partij die bij ons DNA past en die op een seriematige manier goede schakelkasten kan maken. Dit is werk waarbij wij zelf handen en voeten te kort voor komen. Bovendien waren we op zoek naar een stukje toegevoegde waarde in de vorm van specialistische kennis op dat vlak. Op een gegeven moment kwam AP met hun serieproductie op ons pad.

VTL Leek 2

Oplossing en implementatie

“Gedurende het hele traject dachten zij met ons mee om de beste oplossing te kunnen bieden. Oók op het gebied van voorraadbeheersing. Ze hebben veel ervaring op het gebied van serieproductie voor schakelkasten dat merk je. Bovendien zijn wij tevreden over de geboden prijs- en kwaliteitverhouding. Voor ons betekent samenwerking dat je met elkaar je levertijden en prijzen goed kunt waarborgen. En met AP als samenwerkingspartner weten we precies wat we aan elkaar hebben.“

Blik op de toekomst

Johan: “De samenwerking is nu dusdanig goed en de processen zijn zo goed ingeregeld, dat wij ons geen zorgen hoeven te maken. De communicatielijnen zijn kort, we begrijpen elkaar en spreken dezelfde taal. Wij hopen nog lang samen te kunnen werken op deze manier.”

Meer weten over wat AP te bieden heeft op het gebied van seriematig produceren? Lees hier meer over onze dienst: uitbesteden van productie voor schakelkasten. Of neem direct contact op met Maarten Tromp. Hij weet er alles van en adviseert je graag.

VTL Leek 3
VTL Leek 4