Wildlands hotel

Wildlands hotel 1

In Emmen is op het Willinkplein een grootschalig bouwproject gaande, waaronder ook de bouw van het nieuwe Wildlands hotel (zoals deze in de volksmond wordt genoemd). Voor opdrachtgever Aalbers Installatietechniek bouwde AP onlangs een hoofd energieverdeler voor dit nieuwe gebouw. De uitdagingen bij dit project: tijd, het hoge vermogen en de grote hoeveelheid koper.

Aalbers is een installatiebedrijf dat zich bezighoudt met de uitvoering van elektrotechnische- werktuigbouwkundige installaties in utiliteits-en woningbouw projecten in heel Noord-Nederland. Daarnaast is het bedrijf specialist in duurzame energieoplossingen. Aalbers werkt vooral voor aannemingsbedrijven, wooncorporaties, zorg- en onderwijs instellingen, industriële sector, adviesbureaus en overheden.

Hoofdverdeler

Deze hoofdverdeler voorziet het hele gebouw van spanning. De onderverdelers die nu worden gebouwd, komen op de verdiepingen te staan van het hotel. De hoofdverdeler heeft een hoog vermogen (3.200 A, met een koppelplaat van 4.000 A). Er zit veel koper in en een nauw betrokken team van specialisten heeft aan deze kast gewerkt. Een bijkomstigheid was, dat vanwege de corona periode er leverproblemen waren en niet alle onderdelen op het juiste moment geleverd konden worden. Op basis van nauwkeurige schetsen en goed denkwerk moest alles door onze specialisten van tevoren worden bepaald. Soms was het letterlijk millimeterwerk.

Belangrijkste succesfactoren

Het slagen van het project? Dat zat ‘m vooral in de expertise die bij alle samenwerkende partijen aanwezig is. Zo werden mogelijke problemen al in een vroeg stadium gesignaleerd en opgelost. De snelle en transparante manier van communiceren was hierbij zeer belangrijk. Een project om met veel trots samen op terug te kijken!

Wildlands hotel 2