28 februari 2022

Aftakkasten voor Equinix

Een datacenterproject uitgelicht

Aftakkasten voor Equinix 1

AP produceert regelmatig (grotere) series aftakkasten, onder meer voor datacenters. Dit doen we uiteraard op de ‘AP-manier’; efficiënt en in flow. Onze aftakkasten zijn gemakkelijk te plaatsen en daarmee ook gemakkelijk te vervangen of te verplaatsen. Voor Equinix realiseerde AP onlangs een serie aftakkasten voor een project in het buitenland.

Maatwerk en flexibiliteit

Onze aftakkasten worden geplaatst op punten waar vermogen van een railsysteem moet worden afgetakt. Dit kan zijn om een ander rail systeem te voeden, een verdeler of een rack met servers dat er onder staat. Aftakkasten zijn gemakkelijk te plaatsen en daarmee ook te vervangen of te verplaatsen. Ze worden vaak toegepast op plaatsen waar flexibiliteit gevraagd wordt, zoals datacenters, supermarkten of distributiecentra. AP levert maatwerk, elke specifieke configuratie kan worden gerealiseerd. De modellen die AP ontwerpt kunnen in kleine hoeveelheden of in grote series besteld en geleverd worden. De meeste kasten worden zo opgebouwd, dat de componenten gemakkelijk kunnen worden vervangen of gewijzigd om invulling te geven aan de wens van onze klanten om maximaal flexibel te zijn.

Aftakkasten voor Equinix 2

Het project

Als toonaangevend wereldwijd interconnectie- en datacenterbedrijf is Equinix een zeer belangrijke speler in datacenterland. Equinix verbindt ’s werelds meest toonaangevende bedrijven en overheden met haar klanten, medewerkers en partners in ruim 180 datacenters, in meer dan 40 markten wereldwijd. AP werd gevraagd om voor een klant van deze organisatie in het buitenland de aftakkasten via hun bestaande infra te verzorgen. Er werd onder meer een groot aantal 32 Ampere, 5-polig, 400 Volt aftakkasten geproduceerd. Alle voorbereidende en uitvoerende werkzaamheden voor dit omvangrijke project werden in Kolham verricht.

Resultaat

Levertijd en kwaliteit van de aftakkasten waren dé voorwaarden waaraan de geleverde producten en diensten door AP moesten voldoen. Met een tevreden klant als resultaat. Missie geslaagd!

Interesse?

Meer informatie over onze projecten op het gebied van energiedistributie of specifiek over aftakkasten? Onze Klantenservice collega’s geven graag antwoord.

Aftakkasten voor Equinix 3