24 april 2020

Onze PDU’s in datacenters

Onder de merknaam OEC produceert AP al sinds jaar en dag eigen PDU’s (Power Distribution Units) voor datacenters. Onlangs produceerden wij diverse PDU’s voor het datacenter op locatie AM8 in Amsterdam. Voor de kenners is dit bekend terrein. Onze opdrachtgever Equinix verbindt ’s werelds meest toonaangevende bedrijven en overheden met haar klanten, medewerkers en partners in ruim 180 datacenters, in meer dan 40 markten wereldwijd.

Wat doet een PDU (Power Distibution Unit)?

In een datacenter verdeelt een PDU elektrische stroom naar racks met computers en netwerkapparatuur. Datacenters vertrouwen op PDU-monitoring om de efficiëntie, uptime en groei te kunnen verbeteren.

Vernieuwing van de lijn

Aangezien de interne infrastructuur binnen datacenters in de loop der jaren steeds kritischer is geworden, moest deze geüpgraded worden en is besloten om te investeren in het vernieuwen van diverse PDU’s. Met de nieuwe PDU’s kan het verbruik en de stroomwaarde van klanten op afstand uitgelezen worden. Onze PDU’s zijn daar uitermate geschikt voor en werden letterlijk op afstand aangesloten, namelijk onder de computervloer.

Voor locatie AM8 in Amsterdam werden er twee soorten PDU’s geproduceerd en geleverd:
• 1 fase 16A PDU
• 1 fase 32A PDU
Begin mei zullen er nog diverse extra 1 fase 16A PDU’s geleverd worden.

Onze PDU’s in datacenters 1
Power Distribution Unit van AP onder merknaam OEC

Meedenken, meedraaien

Perfectie is het streven in al onze projecten. En het blijft mensenwerk. In dit specifieke project liep onze collega Nico twee dagen mee op locatie om de situatie te analyseren. AP ontwikkelde een tool (inclusief de benodigde software) en schreef handleidingen, waarmee Equinix vanaf nu zowel bestaande als nieuwe PDU’s kan adresseren. Snel anticiperen op (complexere) vragen van onze opdrachtgever, een soepel productieproces én levering van de PDU’s binnen de besproken termijn. Daar worden niet alleen onze opdrachtgevers, maar ook onze AP’ers blij van.
Een moment van trots!