14 maart 2024

Partnership Connect4Shore en AP

De oplossing voor stroomvoorziening aan de kade met minder geluidsoverlast en minder CO2-uitstoot? Het gebruikmaken van walstroomkasten. Deze elektrische aansluiting wordt gebruikt door schepen wanneer ze aangemeerd zijn in een haven. In plaats van de eigen generatoren te gebruiken voor stroomvoorziening, kunnen schepen overschakelen op walstroom om hun elektrische systemen te laten draaien. Zowel AP als Connect4Shore dragen graag bij aan een duurzame oplossing voor de maritieme omgeving.

De aankondiging

Met trots kunnen wij vertellen dat het OPSN-netwerk, waar Connect4Shore (partner) en AP lid van zijn, de afgelopen maanden gesproken hebben over een standaard walstroomkast. Beide partijen hebben de handen ineengeslagen om de ontwikkelde standaard walstroomkast in de markt te introduceren voor de prijs van een seriematige uitrol. Een doorslaggevende factor in deze samenwerking is onze kracht: het seriematig kunnen produceren van deze kasten.

Partnership Connect4Shore en AP 1

Over de samenwerking

Tijdens het Power Diner van OPSN afgelopen 29 februari kon het prachtige nieuws over deze samenwerking gedeeld worden door Frans Winkel en Ronald Bijl. Een stevige handdruk kon bij deze bekendmaking uiteraard niet ontbreken. Beide heren kijken uit naar deze samenwerking.

Zo zegt Ronald, directeur van Connect4Shore, het volgende: “Er is lang gesproken over het ontwikkelen van een standaard walstroomkast. Toen AP mij benaderde om de voortrekkersrol gezamenlijk, maar niet exclusief op te pakken, omarmde ik dit als persoon direct. Het is namelijk ook gewoon een kwestie van doen. Aansluiting voor aansluiting, walstroomkast voor walstroomkast, transactie voor transactie en haven voor haven dragen allemaal bij aan het gezamenlijke doel van het versnellen van de uitrol van walstroom. Als een organisatie als AP de verantwoordelijkheid oppakt om voor de prijs van een seriematige walstroomkast ook een kleine haven met slechts een handvol aansluitingen te bedienen, dan is dat een kwestie van lef en het geloof in de lange termijn. Nogmaals, Connect4Shore kon niks anders dan het idee omarmen en hoopt dat vele organisaties dit omarmen.”

Frans, Salesmanager Energy Solutions bij AP, voegt hier nog het volgende aan toe: “De samenwerking biedt de walstroom wereld een duidelijke visie op het gebied van energietransitie en energiemanagement. Door de toepassing van de juiste componenten voldoet de kast aan de juiste norm en dat is toch wat de opdrachtgever wil. De gesprekken die wij de afgelopen weken hebben gevoerd, hebben geleid tot een samenwerking en een transparante doelstelling, namelijk de opdrachtgever een standaard aanbieden. AP kijkt uit naar de samenwerking en een mooi walstroom jaar.

Partnership Connect4Shore en AP 2