26 maart 2021

Monteurs in de schoolbanken

Deze week kregen onze monteurs training van hun eigen collega, onze eerste monteur Nico. Door deze schoolbanksessies te organiseren, werken we aan een brede basiskennis bij iedere medewerker van AP. Eén van de manieren om onze betrouwbaarheid en leverperformance blijvend te verbeteren binnen ieder uiteenlopend traject dat wij voor onze klanten mogen realiseren, met nèt dat beetje extra.

Schema’s en tekeningen

De training is in meerdere lessen opgezet. In deze eerste les werd de basis gelegd voor het zelfstandig lezen van tekeningen en schema’s. Er werden diverse veel voorkomende symbolen behandeld en er werd uitgelegd hoe deze te lezen zijn. In de tweede les behandelen we de kleuren voor bedrading, de gebruikte diameters en een uitgebreider schema. Tot slot organiseren we een praktisch deel met componenten uit de schema’s, hoe deze werken en hoe je deze op het schema kunt aflezen.

Meerwaarde voor onze klanten

Met het bijbrengen van deze kennis kunnen we sneller en beter produceren voor onze klanten. De ‘bijvangst’ is dat iedere collega kritisch kan kijken naar mogelijke fouten, waardoor er eerder ingegrepen kan worden mocht er een fout worden ontdekt. Uiteindelijk zorgt dit voor meer zelfstandigheid en zelfvertrouwen van iedere medewerker. Als dat geen win-win situatie is..

Monteurs in de schoolbanken 1