10 februari 2022

Meer testkwaliteit

Stagiair Jesse hielp AP - en hoe!

Het is een drukte van jewelste bij AP, een komen en gaan van stagiairs. Een fantastische ontwikkeling dat er binnen ons bedrijf zoveel aandacht en ruimte is voor studenten! Het mes snijdt aan twee kanten. Studenten kunnen kennismaken met ‘de praktijk’ en voor ons is het een mooie kans om iets te leren van deze nieuwe talenten. Het afgelopen half jaar liep Jesse Bulk stage bij AP. Jesse zit in het derde jaar van de opleiding Elektrotechniek aan de Hanzehogeschool in Groningen. Hij ontwikkelde een functionele test voor een besturingskast van één van onze klanten, die tijdelijke beveiliging op locatie aanbiedt.

Wij bouwen deze besturingskasten in serie voor onze klant. De test van Jesse zorgt ervoor dat de functionele testtijd wordt verminderd en verkeerd aangesloten kabels makkelijk worden gedetecteerd. Immers, het blijft mensenwerk. Jesse: “Ik heb vanuit de opleiding een 8,4 gekregen als cijfer voor mijn onderzoek. Super blij mee natuurlijk! Ik wil graag mijn stagebegeleider Maarten Tromp en al mijn andere collega’s bedanken voor een ongelofelijk leerzame stageperiode.” We stelden Jesse enkele vragen over zijn opgedane ervaring.

Hoe ben je te werk gegaan?

“Eerst heb ik het probleem geanalyseerd, daarna heb ik een ontwerp gemaakt, software geschreven en hardware gemaakt, als laatste heb ik mijn testoplossing getest in de productie.”

Wat ben je onderweg tegengekomen?

“Onderweg heb ik veel geleerd over het begrijpen van E-plan schema’s, het schrijven van software en het maken van werkinstructies.”

Wat was het resultaat van je opdracht?

“Het resultaat is de testoplossing die ik heb gemaakt en die ook in gebruik is genomen. Deze test vermindert de functionele testtijd en controleert of kabels goed zijn aangesloten en komt de kwaliteit binnen het proces ten goede.”

Wat blijft je bij aan het stagelopen bij AP?

“Wat mij het meest zal bijblijven is de fijne werksfeer, als ik ergens mee vastzat kon ik altijd wel iemand om hulp vragen.”

Meer testkwaliteit 1
Jesse Bulk

Wat vond je positief aan je stage en waar lagen de verbeterpunten?

“Tijdens mijn stage ben ik heel zelfstandig te werk gegaan en ik vond dat heel fijn, maar het grootste verbeterpunt is het beter communiceren van mijn werkzaamheden naar mijn stagebegeleider.”

Wat ga je hierna doen?

“Het komend half jaar ga ik mijn afstudeerstage doen bij Demcon Industrial Systems, waar ik de benodigde testtijd van Demcon systemen zal proberen te verminderen.”

Namens alle AP’ers… Heel veel dank voor jouw bijdrage in de afgelopen maanden, Jesse! Well done!