19 februari 2021

Het sponsorverhaal van Maarten

Van vakidiotie op het gebied van elektrotechniek tot jeugdcoördinator bij de lokale voetbalclub, je kunt het interessebied van Maarten gerust gevarieerd noemen. Onlangs deed hij mee aan ons sponsorprogramma. Daarin staat de vrijetijdsbesteding van onze collega’s centraal. Ben je actief binnen een club? Dan kun je in aanmerking komen voor een financiële bijdrage. Maarten kreeg de kans om ‘zijn’ jeugdleden van een nieuw voetbaltenue te voorzien. “Super dat AP op deze manier een maatschappelijke bijdrage levert. Zéker in deze tijd.”

Maarten in ‘t kort

Maarten is 28 jaar en alweer twee jaar in dienst bij AP. “Ik woon sinds vorig jaar in het mooie Meerstad, waar ik samen met mijn vrouw dagelijks aan het klussen ben in onze (uiteraard duurzame) nieuwbouwwoning. Al op jonge leeftijd is mijn liefde voor elektrotechniek ontstaan. Elke week ging ik samen met mijn opa bij klanten langs om elektronica te repareren. Mijn studiekeuze was dus eenvoudig te maken: hbo elektrotechniek. Vervolgens deed ik de master biomedical engineering. Tijdens de master was ik ook docent aan de Hanzehogeschool in de exacte vakken, programmeren en biomedische vakken.”

Serieproductie

“Ik werk bij AP als technisch adviseur/accountmanager voor besturingssystemen en verdeelsystemen. Dagelijks ben ik bezig om partijen aan ons te binden op het gebied van serieproductie of speciale projecten. Mijn uitdaging zit ‘m in het samen uitdenken van de beste oplossingen voor mijn klanten. We zijn een echte specialist in serieproductie. Onze klantenportefeuille breidt zich op dit vlak ook steeds verder uit. Het is fantastisch om voor een langere tijd samen te werken met die klanten en AP kan gedurende het traject echte toegevoegde waarde laten zien. Maar ook in mijn werk heb ik vele interesses. Zo ben ik binnen AP ook bezig met marketing en doe ik onderzoek naar nieuwe kansen in de markt. Elke dag leer ik iets nieuws!”

Het sponsorverhaal van Maarten 1

Sinds zijn achtste

Met recht is Maarten trots op ‘zijn’ voetbalclub VVGEO in Garmerwolde (en omstreken), waar hij al sinds zijn achtste rondloopt. “Het is een hechte club waar iedereen elkaar kent en de spelers geen nummertje zijn. Enkele jaren geleden ben ik er begonnen als jeugdscheidsrechter. Inmiddels ben ik alweer twee jaar jeugdcoördinator. Mijn taak is om ervoor te zorgen dat de teams ingeschreven staan bij de KNVB, de wedstrijden gepland zijn en er een scheidsrechter is. Inmiddels geef ik ook training aan de allerkleinsten.”

Nieuwe tenues voor de jeugdspelers

“Het aantal leden groeit en we hadden simpelweg te weinig jeugdtenues. Met hulp van AP loopt de jeugd er weer prachtig bij. Ze zijn dolenthousiast en kunnen niet wachten totdat ze tijdens een officiële wedstrijd hun tegenstanders ermee kunnen overrompelen.”