07 december 2021

‘Het draait hier om continu verbeteren’

Interview met Egbert Wendel

Zoals je van ons gewend bent, draait het bij AP om de perfectie in elektrotechnische installaties voor onze klanten, zonder onze eigen mensen uit het oog te verliezen. Inmiddels hebben vele collega’s zichzelf voorgesteld. Hoogste tijd om directeur Supply Chain & Operations Egbert een beetje beter te leren kennen. We vuurden een aantal vragen op hem af.

Egbert, waar liggen je roots?

“Ik ben een Drent, geboren en getogen in Emmen en getrouwd met Petra. We hebben drie gezonde kinderen. Vanwege mijn werk ben ik in 1997 verhuisd naar Norg, een prachtig dorp met een actieve gemeenschap. In mijn jeugd heb ik heel veel aan handbal gedaan, na mijn verhuizing naar Norg ben ik gaan hardlopen en liep ik al snel langere afstanden tot aan de marathon van Rotterdam aan toe. Helaas gaat dit vanwege een chronische enkelblessure niet meer.”

Wat doe je bij AP?

“Ik ben in 2017 gestart als Supply Chain Manager en vanaf 2019 is daar ook de productie bijgekomen. Inmiddels maak ik alweer bijna twee jaar onderdeel uit van de directie.”

Hoe is de supply chain georganiseerd?

“Elk bedrijf dat (net als AP) onderdeel uitmaakt van Dool Industries, regelt veel zaken binnen de supply chain zelf. Voor de verlichting bij onze zusterbedrijven wordt op het gebied van supply chain en inkoop intensief samengewerkt tussen AP, Agrilight en Hortilux Schréder.”

Welke ontwikkelingen heeft AP doorgemaakt sinds je ‘aan boord’ bent?

“De ontwikkeling van AP staat in het teken van continuous improvement, in kleine stapjes gaan we vooruit. Eind vorig jaar heeft het vers aangestelde directieteam een nieuw strategisch plan gemaakt. Sinds we hier consequent aan werken worden de stappen groter.”

Hoe omschrijf je de relatie met onze suppliers?

“AP probeert zoveel mogelijk op basis van partnership samen te werken met leveranciers. De klassieke methode van uitknijpen van leveranciers werkt niet meer in de moderne tijd. Zeker in de recente periode van corona waar de supply chain wereldwijd onder druk staat, is een goede samenwerking met de leveranciers enorm belangrijk.”

Waarom ben je trots op AP en de mensen die er werken?

“Ik ben trots op AP vanwege de flinke ontwikkelingen die het bedrijf de laatste jaren heeft doorgemaakt. Petje af voor iedereen die meevaart in deze ontwikkelingen door telkens nieuwsgierig en gemotiveerd te zijn én te blijven als er iets niet helemaal naar wens verloopt.”

Hoe kijk je naar de toekomst?

“De toekomst van AP zie ik rooskleurig in. We zien steeds meer klanten die goederen bij ons kopen vanwege onze kennis en kracht in seriematige productie. Daarnaast komt de ontwikkeling op het gebied van besturingstechniek geleidelijk op gang.”

Waar is volgens jou ‘winst’ te behalen op het gebied van supply chain?

“We maken binnen logistiek nog onvoldoende gebruik van moderne technieken. In de productie onderzoeken we verdere automatiseringsmogelijkheden.”

En… Wat staat er nog op je bucket list?

“Een reis naar Alaska lijkt mij fantastisch!”

'Het draait hier om continu verbeteren' 1
Egbert Wendel