30 maart 2023

Girls’ Day 2023

Meiden op bezoek

Op 30 maart deed AP mee aan Girls’ Day 2023. Twee groepen meiden van het Winkler Prins uit Veendam kwamen kijken hoe het is om binnen een bedrijf te werken dat ‘iets doet in de elektrotechniek’. Een leerzame dag!

De dames werden voorzien van zoveel mogelijk inzichten, bijvoorbeeld waar je elektrotechniek allemaal voor nodig hebt. Na een korte introductie over AP en elektrotechniek, kregen de meiden een kijkje in de keuken van ons bedrijf door middel van een rondleiding. Daarna mochten ze zelf aan de slag met het maken van een gepersonaliseerde sleutelhanger volgens een werkinstructie. “Het lijkt wel een IKEA meubel!’

Bij AP is 40% van het personeelsbestand vrouw. Wij vinden het dus erg normaal, die dames in de techniek. Toch dragen we graag ons steentje bij aan Girls’ Day. We kijken er weer naar uit de dames te mogen ontvangen! Tijdens deze nationale Girls’ Day bezoeken meisjes door heel Nederland bedrijven in de bèta, techniek en IT. Zo kunnen ze kennismaken met de technische of IT-beroepspraktijk. Onze dank gaat uit naar Passie In Techniek voor de organisatie!

Een indruk van Girl’s Day 2023: