09 juli 2021

Eplan expert Mark stelt zich voor

Als je het hebt over digitale twins en allerlei andere zaken die je in Eplan kunt tekenen, dan ben je bij Mark aan het juiste adres. ‘Vanaf de vraag tot aan de oplevering van besturingskasten en energieverdelers die we aan onze klanten leveren, ben ik betrokken.’

Vertel eens, wie is Mark Meertens?

Ik ben Mark, 35 jaar oud en getrouwd met Marianne. Samen hebben we twee kinderen. Fleur is 3 jaar en Thijmen 2. In mijn vrije tijd hobby en rij ik graag met mijn motor en knutsel ik met Arduino. Dit is een mini PC waar je dingen mee kunt aansturen, regelen of uitlezen. Tsja, je bent een techneut of je bent het niet! Ook ben ik graag buiten aan het wandelen, fietsen of kamperen.

En wat doe je bij AP?

Als Eplan designer/werkvoorbereider ben ik verantwoordelijk voor het ontwerpen van besturingskasten, energieverdelers en de werkvoorbereiding ervan. Dit doe ik met behulp van Eplan, dit is dé software op het gebied van elektrotechniek, automatisering en mechatronica. Het paneel ontwerp wordt in 3D gemaakt en de schema’s in 2D . We maken een digitale twin; een virtuele dubbelganger van een fysieke kast. Uiteraard kunnen we met de data die daarmee gepaard gaat, goed inspelen op toekomstige behoeftes van onze klanten.

In Eplan onderhoud ik de artikeldatabase, licenties, de formulieren en de richtlijnen hoe alles gebruikt moet worden. Uiteraard zijn we bezig met standaardisatie voor de materialen, zodat we daar bouw blokken van kunnen maken. En daarmee kunnen we sneller een kast ontwerpen voor onze klanten. Naast Eplan werk ik met Autocad, Excel en AX.

Wat vind je leuk aan je werk?

Ik heb een afwisselende job, waarbij je vanaf de vraag van onze klant tot aan de oplevering bezig bent met diverse aspecten. Van het technisch ontwerp tot aan hoe het praktisch gemaakt kan worden. Dat hele proces maakt het voor mij uitdagend en leuk. Wat in onze dna zit, is dat we altijd proberen mee te denken met de klant. Dingen beter en/of slimmer en efficiënter doen. Daar hou ik van. Ik ben er trots op dat ik aan de basis heb gestaan van Eplan binnen AP en dat we ons nog steeds ontwikkelen op dit vlak.

Eplan expert Mark stelt zich voor 1
Mark Meertens

Met welke ontwikkelingen hou jij je bezig binnen jouw vakgebied?

De mogelijkheden van Eplan zijn veelomvattend en super interessant. En de ontwikkelingen gaan door.
Ik leer iedere dag. Zo is het straks mogelijk om de bedrading te laten maken door een machine met behulp van een bestand dat uit Eplan gegenereerd wordt. Mooi toch?!

En verder..?

Binnen AP zit ik bij de personeelsvereniging. Een leuke club mensen die gedurende het hele jaar van alles organiseert. De laatste activiteit was een fietstocht door Drenthe. Met fantastisch weer, mooie routes voor collega’s en hun families en een super goed verzorgde lunch op een prachtige locatie. En buiten AP? Man en vader zijn, genieten van het leven.

Heeft het verhaal van Mark jou geïnspireerd en lijkt het jou leuk om ons AP team te komen versterken? Check onze Werken bij AP pagina, bel of mail ons!