15 april 2020

Energieverdeler met controle functionaliteiten

Gerealiseerd project voor een netbeheerder

De belangrijkste taak van onze opdrachtgever, één van de grootste netbeheerders in Nederland, is het aanleggen en onderhouden van het energienet. Dit bedrijf zorgt voor het transport van energie van de elektriciteitscentrale of het gasstation naar woningen of bedrijven.

Wat houdt het project in?

Onze opdrachtgever zocht naar een Siemens gecertificeerde paneelbouwer in Noord-Nederland en kwam met AP in contact. De eerste aanvraag was die voor een seriematige bouw van, één van de specialiteiten van AP. Déze spoedopdracht betrof een energieverdeler met controlefunctionaliteiten, een zogenaamde DA-Box (Distribution Automation Box). De energieverdeler moest worden omgebouwd naar een groter model, voor een laagspanningsstation in Veendam. De kast is daar bedoeld om de 10 kiloVolt velden te kunnen besturen en uitlezen in de regio. AP greep de kans en schakelde snel. De kast was op voorhand al besteld en de componenten werden binnen een zeer korte tijd overgezet.

Wat was er bijzonder aan het traject?

Een groot deel van de onderdelen moesten uit een standaard kast worden overgezet naar een grotere variant. Waar AP normaal gesproken alle onderdelen inkoopt, kreeg AP in dit project alles aangeleverd. Daar kwam ook de toegevoegde waarde van AP bij kijken: flexibel zijn, meedenken met onze klant, in staat zijn om snel te kunnen schakelen in het traject. We merken daarbij dat het belangrijk is dat het proces wordt begeleid door een accountmanager met inhoud die snel kan schakelen. Dit maakt het mogelijk om de wensen van de klant op een snelle manier te vertalen naar oplossingen.

Wat is het vervolg?

Het vervolg is dat AP ook de mogelijkheid heeft gekregen voor de bouw van een nieuwe speciale energieverdeler.

Energieverdeler met controle functionaliteiten 1
Buitenzijde ‘special’ energieverdeler met controle functionaliteit