04 januari 2022

Terugblik op 20 jaar AP

Aja en Sonja vertellen

Een nieuw jaar. Toch blikken we graag nog even terug op het afgelopen kwartaal, waarin AP het 20-jarig jubileum vierde. Aja Baars-Smit en Sonja Dekens werden in het zonnetje gezet. Al vanaf het eerste uur trouwe dienst en nog altijd met zoveel enthousiasme! We stelden ze enkele vragen over het pad dat ze samen binnen AP bewandelden.

Hoe ziet die inmiddels toch aardig lange loopbaan er bij AP voor jullie uit?

Aja: “Toen ik startte waren we met een kleine club, zo’n 20 jonge medewerkers. We maakten kasten voor Victron Groningen. Het was een gezellige tijd waar ik met veel plezier aan terug denk. Ik ben nu werkvoorbereider met focus op bedrading en heb nog steeds veel plezier in mijn werk.”
Sonja: “Ik ben gestart bij de bedradingsafdeling, ik was toen 18. Na een half jaar werd ik afdelingshoofd op deze afdeling, fantastisch natuurlijk. In 2008 werd ik moeder van mijn dochter Selena en wilde ik graag minder uren werken. Ik ben overgestapt naar panelenbouw en sinds ongeveer twee jaar ben ik werkvoorbereider voor bedrading. Zo ondersteun ik Aja en blijven we met elkaar samenwerken!”

Is er veel veranderd in al die jaren?

“Er is zeker veel veranderd”, aldus Aja. “We zijn met name veel groter geworden De producten die wij nu maken zijn veel breder, voor diverse klanten met elk hun eigen wensen en specificaties. Dat houdt het werk afwisselend en uitdagend. Ook nu is de sfeer onder de collega’s goed en gezellig. Dat vind ik belangrijk. Het geeft je energie om elke dag met plezier naar je werk te gaan.”

Terugblik op 20 jaar AP 1

Waarom ben je trots op AP?

“Als ik een afbeelding zie van een boot van Wajer Yachts, dan realiseer ik mij dat de bedrading die daar in ligt, door ons is bedacht en gemaakt”, zegt Aja. Hetzelfde gevoel heb ik bij de lampen van onze zusterbedrijven Agrilight en Hortilux. En met de kasten van onze andere welbekende grote opdrachtgevers. We doen het samen. Daar ben ik zo trots op.”
Sonja: “Trots ben ik op AP omdat er veel leuke collega’s werken, die hard werken om het met elkaar een succes te laten zijn, en veel mooie producten maken. Ik hoop hier nog lang te kunnen blijven, misschien wel tot aan mijn pensioen! Het liefst natuurlijk samen met Aja!”