23 mei 2024

AP door de jaren heen

AP bestaat al meer dan 22 jaar en deze tijd is voorbij gevlogen. In de loop der jaren zijn we uitgegroeid van Assembling Partner tot ware paneelbouw specialist met de focus op seriematige productie. Waar we jaren terug nog een klein bedrijf waren, tellen we nu meer dan 70 vaste werknemers. Je kunt je voorstellen dat AP meerdere veranderingen heeft doorgemaakt en zich met de jaren steeds meer heeft ontwikkeld. Hoog tijd om in deze interviewreeks stil te staan bij de veranderingen die AP heeft ondergaan.

Een collega die er vanaf het begin van AP bij was, is onze Werkvoorbereider Sonja. Sonja is al 30 jaar bij ons in dienst, nog voordat het AP zoals wij dat kennen bestond. Ging het er toentertijd anders aan toe dan tegenwoordig? Sonja neemt ons mee terug in de tijd om daar een antwoord op te geven.

Kun jij jezelf voorstellen Sonja?

“Ik ben Sonja Dekens en ik ben Werkvoorbereider bij AP. 30 jaar geleden ben ik begonnen op de bedradingsafdeling, waar ik vervolgens afdelingshoofd werd. Daarna heb ik printjes gemaakt, daaropvolgend werkte ik mee met de panelenbouwers en inmiddels mag ik mezelf Werkvoorbereider noemen.”

Kun je ons vertellen hoe het bedrijf de afgelopen jaren is veranderd?

“Toen ik hier begon, was de directeur van toen 32 jaar oud en daarmee de oudste werknemer. Vandaag de dag zijn alle leeftijden aanwezig. Ook zijn er een stuk meer afdelingen bij gekomen en zijn we van een klein bedrijf uitgegroeid naar een redelijk groot bedrijf.”

Wat was je allereerste indruk toen je begon bij AP?

“Daar moest ik even flink voor terugdenken, want mijn eerste indruk vond alweer lang geleden plaats. Ik weet nog dat ik het gelijk een gezellig bedrijf vond met veel jonge mensen. Eerlijk gezegd had ik nog nooit van elektrotechniek gehoord, maar van het uitzendbureau hoorde ik dat ik handig moest zijn met mijn handen. En zo geschiedde: inmiddels werk ik hier alweer 30 jaar met veel plezier en ben ik helemaal thuis in de wereld van elektrotechniek.”

“25 jaar in dienst vond ik wel heel wat en inmiddels ben ik de 30 jaar al gepasseerd!”

Sonja Dekens

Wat is de grootste verandering geweest die heeft plaatsgevonden?

“We zijn van een klein bedrijf met enkel een bedradingsafdeling en een kastenbouw afdeling naar een redelijk groot bedrijf gegaan met meerdere afdelingen en machines. Zo hebben we inmiddels ook AETB-lijnen in huis, een CNC-machine en de LED-productie. AP heeft in de loop der jaren dan ook al meerdere mijlpalen bereikt.”

Blijf jij bij AP tot aan je pensioen?

“Ja, ik blijf hier lekker zitten. Ik ben niet iemand die graag wisselt van omgeving en heb het hier erg naar mijn zin met alle collega’s. Inmiddels werk ik hier al meer dan 30 jaar. 25 jaar in dienst dat vond ik al heel wat en dat zijn we nu ruimschoots gepasseerd. Op naar de 45 jaar!”

Tot slot Sonja, hoe zie jij de evolutie van AP?

“Alles is digitaler geworden en er zijn alleen maar meer machines bij gekomen. Dit zal alleen nog maar verder uitgroeien en ik ben dan ook benieuwd naar de ontwikkelingen die de toekomst te bieden heeft.”

AP door de jaren heen 1

Meer weten over serieproductie?

Laten we kennis maken

Maarten Tromp Client Manager AP
Maarten Tromp
Client Manager