01 juli 2024

AP door de jaren heen

AP bestaat al meer dan 22 jaar en deze tijd is voorbij gevlogen. In de loop der jaren zijn we uitgegroeid van Assembling Partner tot ware paneelbouw specialist met de focus op seriematige productie. Waar we jaren terug nog een klein bedrijf waren, tellen we nu meer dan 70 vaste werknemers. Je kunt je voorstellen dat AP meerdere veranderingen heeft doorgemaakt en zich met de jaren steeds meer heeft ontwikkeld. Hoog tijd om in deze interviewreeks stil te staan bij de veranderingen die AP heeft ondergaan.

Een collega die bijna 10 jaar bij ons in dienst zit, is onze Commercieel Medewerker Binnendienst Sonja. Zelfs na bijna een decennium zit Sonja nog steeds helemaal op haar plek bij AP. Ging het er 10 jaar geleden anders aan toe dan tegenwoordig? Sonja neemt ons mee terug in de tijd om daar een antwoord op te geven.

Kun jij jezelf voorstellen Sonja?

“Ik ben Sonja en in 2015 ben ik begonnen op de afdeling Sales Binnendienst. In deze jaren heb ik al meerdere veranderingen meegemaakt. Waar we eerst nog alles handmatig moesten overtypen, zijn er nu handige tools waardoor we veel efficiënter kunnen werken. Elke dag weer haal ik veel voldoening uit mijn werk en hoop ik nog tot mijn pensioen deel uit te kunnen maken van AP.”

Wat vind je de mooiste ontwikkeling die in de loop der jaren heeft plaatsgevonden?

“Dan ga ik voor de opkomst van serieproductie. Dit heeft erg heel veel gebracht voor AP. Hierdoor hebben we mooie opdrachten en mooie nieuwe klanten binnengesleept. Ook ligt er tegenwoordig een duidelijk strategisch plan waar we met zijn allen aan kunnen werken om vooruitgang te boeken. Meerdere mooie ontwikkelingen dus!”

Weet je nog hoe jouw eerste werkdag eruitzag?

“Ik weet nog dat ik zeer goed werd opgevangen door mijn toenmalige collega. Een betere begeleider kon ik mij dan ook niet wensen. Alles werd heel duidelijk aan mij uitgelegd en mijn toenmalige collega was zeer geduldig. Ook vond ik het erg leuk om te zien hoe kasten worden gebouwd en om daar meer inzicht in te krijgen. Zelf heb ik helemaal geen technische achtergrond, maar ik leerde heel veel nieuwe dingen in een korte tijd.”

“Elke dag weer haal ik veel voldoening uit mijn werk en ik hoop nog tot mijn pensioen deel uit te kunnen maken van AP.”

Sonja, Commercieel Medewerker Binnendienst

Wat waren de grootste uitdagingen voor AP?

“De grootste uitdagingen vonden vooral in de periode van de coronapandemie plaats. In deze tijd was bepaald materiaal niet te verkrijgen en dit heeft veel gevergd van onze inkoop- en verkoopafdeling. Jammer genoeg hebben we hierdoor ook enkele klanten teleur moeten stellen qua levertijden. Maar gelukkig zijn we hier weer helemaal bovenop gekomen!”

Hoe zou je de cultuur binnen AP beschrijven?

“We hebben met zijn allen de instelling dat we het echt met elkaar doen. Van Werkvoorbereiding tot aan het versturen van het eindproduct naar de klant. Samen zorgen we voor het succes van AP.”

Tot slot Sonja, kun je ons meer vertellen over de evolutie van AP?

“Ik denk dat het aanbod wel enigszins hetzelfde is gebleven, alleen wordt er tegenwoordig meer gevraagd door klanten. AP blijft zich volop doorontwikkelen en dat doet onze naam ‘Achieving Perfection’ eer aan!”

AP door de jaren heen 1

Meer weten over serieproductie?

Laten we kennis maken

Maarten Tromp Client Manager AP
Maarten Tromp
Client Manager