25 juni 2024

AP door de jaren heen

AP bestaat al meer dan 22 jaar en deze tijd is voorbij gevlogen. In de loop der jaren zijn we uitgegroeid van Assembling Partner tot ware paneelbouw specialist met de focus op seriematige productie. Waar we jaren terug nog een klein bedrijf waren, tellen we nu meer dan 70 vaste werknemers. Je kunt je voorstellen dat AP meerdere veranderingen heeft doorgemaakt en zich met de jaren steeds meer heeft ontwikkeld. Hoog tijd om in deze interviewreeks stil te staan bij de veranderingen die AP heeft ondergaan.

Een collega die al 18 jaar bij ons in dienst zit, is onze tactisch inkoper Esther. Na 18 jaar gaat Esther nog steeds met veel plezier naar haar werk. Ging het er 18 jaar geleden anders aan toe dan tegenwoordig? Esther neemt ons mee terug in de tijd om daar een antwoord op te geven.

Kun jij jezelf voorstellen Esther?

“Ik ben Esther en ik ben tactisch inkoper bij AP. In deze dynamische productieomgeving is geen dag hetzelfde en hebben we, vooral op de afdeling waar ik werk, te maken met ontzettend veel uitdagingen. Als tactisch inkoper heb ik met verschillende aspecten te maken, zoals het maken van goede afspraken met de juiste leveranciers. Je kunt dus wel zeggen dat mijn baan zelfs na 18 jaar nog steeds hartstikke interessant is.”

Kun je ons vertellen hoe het bedrijf de afgelopen jaren is veranderd?

“De diversiteit in de producten die we bij AP maken is in de afgelopen jaren enorm veranderd. Waar we eerst voornamelijk een assemblage bedrijf waren, zijn we nu uitgegroeid tot een professionele paneelbouwer. Dit zie je ook terug in onze bedrijfnaam. Jaren geleden stond AP namelijk voor Assembling Partner en tegenwoordig staat AP voor Achieving Perfection. Daarnaast zijn er in de loop der jaren mensen opgeleid, zijn er machines gekocht, zijn er werkzaamheden afgestoten en zijn er andere klanten voor in de plaats gekomen. Aardig wat veranderingen dus!”

Welke belangrijke mijlpalen heeft AP bereikt sinds je er werkt?

“De inkoop-afdeling heeft de afgelopen 18 jaar met verschillende uitdagingen te maken gehad. Zo hebben we een paar moeilijke jaren gekend in de tijd van corona qua verkrijgbaarheid van materialen. We werden toentertijd geconfronteerd met lange levertijden en schaarste op de markt. Samen met de klanten en leveranciers moesten we op zoek gaan naar alternatieven die nog wel verkrijgbaar waren. Ik vind dat we ons erg goed door dit intensieve proces hebben heen geslagen en dat noem ik een behoorlijke mijlpaal. Inmiddels is alles weer genormaliseerd en blijven we te allen tijde werken aan verbeterslagen, zodat materiaalvoorziening voorspelbaarder wordt.”

“Ik vind dat we ons erg goed door dit intensieve proces hebben heen geslagen en dat noem ik een behoorlijke mijlpaal.”

Esther, tactisch inkoper

Hoe zou je de cultuur binnen AP beschrijven?

“De cultuur binnen AP heeft mij altijd aangesproken, al vanaf het begin dat ik hier ben komen werken. We doen het werk echt met elkaar en helpen elkaar indien nodig. Eigenlijk is hier in de afgelopen jaren niet veel in veranderd, dit is wat het bedrijf uitstraalt en iedereen die nieuw binnenkomt zal dit ook zo voelen.”

Kun je ons mee terugnemen naar jouw allereerste indruk van AP?

“Mijn allereerste indruk toen ik bij AP op sollicitatie kwam, was: wát een leuk bedrijf en wat zou ik hier graag willen werken. Op dat moment had ik de keuze uit drie opties, maar ik hoopte dat AP het zou worden. En dit lukte, want inmiddels zijn we 18 jaar verder. Ik ga nog steeds elke dag met plezier naar mijn werk!”

Tot slot Esther, wat motiveert jou om bij AP te blijven werken?

“Dat is eigenlijk alles bij elkaar opgeteld! Bijvoorbeeld de diversiteit in werk, de uitdagingen, de dynamiek van een productieomgeving, de collega’s, de contacten met leveranciers, de techniek en zo kan ik nog wel even doorgaan.”

AP door de jaren heen 1

Meer weten over serieproductie?

Laten we kennis maken

Maarten Tromp Client Manager AP
Maarten Tromp
Client Manager