30 mei 2024

AP door de jaren heen

AP bestaat al meer dan 22 jaar en deze tijd is voorbij gevlogen. In de loop der jaren zijn we uitgegroeid van Assembling Partner tot ware paneelbouw specialist met de focus op seriematige productie. Waar we jaren terug nog een klein bedrijf waren, tellen we nu meer dan 70 vaste werknemers. Je kunt je voorstellen dat AP meerdere veranderingen heeft doorgemaakt en zich met de jaren steeds meer heeft ontwikkeld. Hoog tijd om in deze interviewreeks stil te staan bij de veranderingen die AP heeft ondergaan.

Een collega die al 25 jaar bij ons in dienst zit, is onze CNC-operator Frieda. Frieda heeft onlangs haar zilveren jubileum gevierd. Ging het er 25 jaar geleden anders aan toe dan tegenwoordig? Frieda neemt ons mee terug in de tijd om daar een antwoord op te geven.

Kun jij jezelf voorstellen Frieda?

“Ik ben Frieda en ik ben CNC-operator bij AP. Ik heb afgelopen maand mijn 25-jarig jubileum bij AP gevierd en ben ontzettend blij met waar ik nu ben. Ik heb maar liefst 19 jaar met drie volautomaten gewerkt en inmiddels ben ik niet meer weg te denken als CNC-operator.

AP door de jaren heen 1

Kun je ons vertellen hoe het bedrijf de afgelopen jaren is veranderd?

“Het bedrijf is in de loop der jaren een stuk groter geworden. Ook hebben we betere machines gekregen. Zo kunnen we tegenwoordig bijvoorbeeld de bedrading tegelijk strippen en knippen. Ik heb ook heel veel verschillende klanten en producten voorbij zien komen tijdens mijn carrière. Doordat we zo zijn gegroeid, konden onder anderen de AETB-lijnen gerealiseerd worden en hebben we een LED-afdeling en CNC-machine erbij gekregen.”

Wat vind je de mooiste verandering die in jouw dienstjaren heeft plaatsgevonden?

“Dat is met stipt op één de komst van de CNC-machine in 2017. Dit weet ik namelijk nog als de dag van gisteren, omdat ik hier in het begin heel erg aan moest wennen. Voor die tijd werkte ik namelijk 19 jaar met drie volautomaten. Maar al doende leert men, want ook de CNC-machine past hartstikke goed bij mij. Ik ben stiekem dan ook best heel erg trots dat ik zonder veel voorkennis alle machines goed onder de knie heb gekregen. Dit geeft elke dag weer een heel voldaan gevoel!”

“Ik zie mijn werk niet alleen als mijn werk, maar ook als mijn hobby.”

Frieda, CNC-operator

Wat is de grootste verandering geweest die heeft plaatsgevonden?

“De meeste recente verandering dat is onze bedrijfsverhuizing. In mijn dienstjaren heb ik al eerder een bedrijfsverhuizing meegemaakt, maar dit is de eerste keer dat we naar de stad Groningen gaan. Dit zal even wennen worden, maar deze nieuwe locatie brengt weer meerdere interessante mogelijkheden met zich mee.”

Blijf jij bij AP tot aan je pensioen?

“Als het aan mij ligt wel. Ik zie mijn werk niet alleen als mijn werk, maar ook als hobby. Omdat we met een team zijn dat uitstekend op elkaar is afgestemd, werk ik met veel plezier bij AP.”

Tot slot Frieda, hoe zie jij de evolutie van AP?

“We zijn een stuk professioneler en moderner geworden en ik verwacht dat dit alsmaar blijft doorontwikkelen. We blijven alsmaar onze manieren van werken verbeteren. Zo zullen we blijven groeien en kunnen we Achieving Perfection steeds meer en meer nastreven.”

AP door de jaren heen 2

Meer weten over serieproductie?

Laten we kennis maken

Maarten Tromp Client Manager AP
Maarten Tromp
Client Manager